Juniorka otočila duel ve Vítkovicích a slaví první venkovní výhru

Zlínští junioři si na třetí pokus připsali první vítězství sezóny na kluzišti soupeře. Ve Vítkovicích sice dvakrát dotahovali, vždy však úspěšně a v prodloužení hraném ve třech na obou stranách rozhodl o výhře Beranů téměř hned v jeho úvodu Gago. Ridera značně tratila i v počtu střeleckých pokusů, které vyzněly pro Zlíňany poměrem 54:26. Další duel čeká svěřence Roberta Svobody v pátek na domácím ledě s Jihlavou.
3.kolo, pá 9.9.2016
Vítkovice
Zlín
2:3p
(0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Toman (Gabrhelík), 29. Moravčík (Danielčak) – 25. Horváth (Mikulec, Gazda), 53. Horváth (Kolařík), 61. Gago. Rozhodčí: V. Šutara – M. Vengřín, P. Rychlý. Vyloučení: 6:4, navíc Procházka (ZLN) 10. min. Využití: Bez. V oslabení: Bez. Střely na branku: 26:54. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Kardinál – Šendera, Veřmiřovský, Weintritt, Mrowiec, Štěpánek, Gabrhelík, Z. Malík – Hartmann, Spratek, Blaško, Malina, Toman, Moravčík, Danielčak, Kmošek, Baláž, Kosina

Huf – Augustin, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Gago, Kenša, Miko, Václavek, Mikulec, Karafiát, Bainar, Strmiska, Horváth

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (Zlín): "Hráli jsme dobře, ale trápíme se v proměňování šancí. Podařilo se nám trpělivou hrou srovnat na 2:2 a v prodloužení tři na tři strhnout zápas na naši stranu. Jsme za ty body rádi, protože jsme touto dobu už jich měli mít víc. Ale to nevadí, doufám, že nyní už se naše výkony budou jen zlepšovat."